Export-import

Az élelmiszer import és ugyanezen termékcsoport exportja a Társaság életében a kezdetektől meghatározó szerepet töltött be. A cél olyan élelmiszerek behozatala volt, amelyek a válaszék bővítését tették lehetővé Magyarországon nem elérhető/termeszthető cikkcsoportok esetében. Az export választékot pedig az idehaza előállított termékek kivitele adta. Import esetében, a versenyképes ár mellett a garantált minőség biztosítása érdekében az Estraco különböző piacokról szerzi be az ajánlatokat és a szállítók versenyeztetését követően választja ki a szerződő felet. A Társaság rendszeresen végez piackutatást és látogatja a legnagyobb nemzetközi élelmiszeripari vásárokat (SIAL - Párizs, ANUGA - Köln).

Az évek során az Estraco olyan piacokról importált, mint Kína, Pakisztán, Thaiföld, India, Olaszország, Görögország, Bulgária, de eseti beszerzések történtek az USA, Guyana, Suriname, Aruba és Egyiptom relációkból is.

Magyarország EU csatlakozása óta a beszerzési piacok döntő mértékben az EU tagországokra koncentrálódnak, de a kapcsolat a korábbi beszerzési piacokkal továbbra is élő.